Младеж от Брезник е водач на листата на партията на Николай Малинов от “Русофили”

27-годишният Станислав Асенов е водач на кандидатдепутатската листа на политическа партия “Възраждане на Отечеството”, научи Zapadno.com.

Младежът е от град Бургас и е учил в местната природоматематическа гимназия преди да завърши „Стопанско управление“ в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. В момента живее в град Брезник и е водач на листата с кандидати за народни представители от област Перник. Народните танци са едно от хобитата му. Тренира в брезнишката танцова формация “БрезиЯна”.

Кандидатурата на Станислав Асенов е издигната от политическа партия “Възраждане на Отечеството”. Председател на партията е Николай Малинов, който е председател и на национално движение “Русофили”. В навечерието на 3 март Малинов оповести намерението си да напусне лидерския пост в движение „Русофили“ с аргумента, че движението трябва да остане надпартийно, но в политическия живот трябва да се влее допълнителна русофилска енергия.

Името на Николай Малинов беше свързвано с град Брезник през есента на 2019 година. На знаковата дата 9 септември председателят на русофилите беше за кратко в ареста по разследване, в резултат от което Малинов беше обвинен в шпионаж. В тази връзка бяха арестувани общо 8 души и бяха извършени 11 претърсвания на недвижими имоти в три града – София, Брезник и Перник.

В някои медии тогава беше съобщена информация, че в Брезник е претърсван имот на Асен Асенов. Същото име днес фигурира в списъка с кандидати за депутат от област Разград. В представянето му е записано, че е представител на 12 руски телевизионни канала в България. А в интервю пред Грамофона Нюз Николай Малинов съобщава: „През 2015 година имах опит с моя партньор от Бургас Асен Асенов да закупим телевизия, което и направихме. За съжаление обаче българският съд не пожела да ни впише в регистъра като собственици. След 9 месеца сложихме край на този проект.“

Виж също...

Loading...