В развитие: Местят Община Брезник в сградата на бившия селскостопански техникум

Сградата на бившата професионална гимназия по селско стопанство “Н. Й. Вапцаров” в град Брезник може да се превърне в административно седалище на местната власт. Това каза кметът на община Брезник Васил Узунов пред репортер на Zapadno.com.

Ръководството на местната администрация има намерение предназначението на сградата да бъде променено. “Имам идеята там някога да се премести цялата общинска администрация, поземлена комисия… Всички служби да бъдат на едно място. И като изградим паркинг отпред, да може – като има клиенти – да си свършат бързо работата. Но това е дълъг процес. Сградата на площад “9-ти септември”, която от миналата година изцяло придобихме, остава сграда на Общинския съвет. Там ще бъде променено предназначението, което в момента е за магазин. Ще бъде зала за заседания.”, каза Васил Узунов.

По време на последното заседание на Общински съвет-Брезник беше дебатирана темата със сградата на бившия селскостопански техникум в града. Община Брезник може да ползва сградата, но не може да я продава. “По този ред е дадена за ползване на Община Брезник от Министерство на земеделието. Така че, ние можем да я ползваме за абсолютно всичко. Ремонтираме, поддържаме и някога тя ще си остане сграда в община Брезник, която ще се ползва от общинска администрация, ако стане това, което аз искам. Това е свързано с доста ремонти преди това, проектиране и така нататък.”, каза кметът Узунов. Проектирането на сградата започна през 2020 година и предстои да бъде завършено.

Виж също...

Loading...