Кметът на Брезник: Всеки, който е поискал да инвестира в общината е добре дошъл

Инвестирането в община Брезник от инвеститори е залегнато в управленската програма на местната власт. Това стана ясно от изказване на кмета на община Брезник Васил Узунов пред репортер на Zapadno.com.

Всякакъв инвеститорски интерес в общината е добре дошъл. “Всички инвестиции, които са дошли в община Брезник и всеки, който е поискал да инвестира е добре дошъл. Всичко разрешено от закона и което не застрашава живота на жителите на община Брезник винаги сме го подкрепяли.”, каза Васил Узунов. Повод за изказването беше последната инвестиция, за която Общински съвет-Брезник даде зелена светлина да се случи в общината. Инвестицията представлява фотоволтаичен парк, който се предвижда да бъде изграден в района на град Брезник. “Аз го разглеждам като заетост. Двама човека ще работят на този фотоволтаичен парк. Той не замърсява нищо. Там, където е терена е “Гледан” и не може да се използва за земеделска земя. Ние в максимален обем сме раздали под наем земеделските земи, пасища и мери. Това ни е доста голяма перо от приходите. Има възстановявания на частни имоти в земите по член 19. Не продаваме земеделски земи, даваме ги под наем.”, каза още кметът на общината Васил Узунов.

Местната власт рядко има проблеми със събирането на наеми от бизнесите в общината. Основният проблем е събираемостта на данъците и таксата за битови отпадъци. “Плащат ги, но със закъснения накрая на годината. Но това всичко води до затруднения, особено за сметопочистването. Когато миналата година беше обявена пандемията, огромният проблем дойде от кратността на почистване, защото план-сметката беше приета през декември.“, припомни Узунов. „Селата отново се напълниха, кратността беше направена за зимния период. Ние трябваше да променим кратността, което доведе до по-големи разходи и оттам и недоволство от нашите съграждани.”, каза още кметът на община Брезник. За тази година се предвижда да бъде закупен още един камион за сметосъбиране.

Виж също...

Loading...