Бяла приказка по главния път през Брезнишко и Трънско на прага на пролетта – СНИМКИ

Красиви пейзажни гледки разкри снеговалежът в района на общините Брезник и Трън. Читателят Валентин Касабов сподели няколко снимки специално за аудиторията на Zapadno.com.

Фотографиите са любителски и са заснети тази вечер на различни места по второкласния път 63 (главния път, свързващ общините Брезник и Трън). На снимките са запечатани моменти от вечерната гледка в районите на държавен ловностопански район “Букова глава”, местността “Секирица” и други точки. “Реших да ви покажа бялата приказка, която видях през очите си. Снимките не претендират да са за изложба и ако желаете ги публикувайте. Ще се радвам.”, написа Валентин Касабов до Zapadno.com. До настъпването на пролетта остават 10 дни, а в началото на месеца в Трънско бяха заснети и първите щъркели. На 1 март Николай Иванов успя да заснеме два щъркела в нивите край село Реяновци.

По-рано тази вечер от Пътната агенция съобщиха, че 234 машини са обработвали републиканските пътища, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника. Проходът „Петрохан“ е проходим при зимни условия, снежната покривка в района е около 40 сантиметра. От 17 часа на 9 март, когато започна снеговалежът, до момента снегопочистващата техника на пътноподдържащата фирма обработва настилката на прохода и работата не е спирала.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Разгледайте снимки от снежната обстановка по главния път между Брезник и Трън, които Валентин Касабов сподели:

Виж също...

Loading...