Първо в Zapadno.com! На 15 март Изпълкома на БФС се събира, тогава трябва да се вземе решение за конгрес

В началото на следващата седмица Изпълкома на Българския футболен съюз се събира, научи Zapadno.com.

Изълкома на БФС ще се събира в понеделник (15 март). Именно тогава трябва да бъде взето решение за свикване на конгрес. След като клубовете внесоха подписка на 2-ри март, съгласно Устава на БФС, Изпълнителния комитет трябва да свика конгрес с решение в двуседмичен срок, който изтича на 16 март.

Припомняме, че в подписката участват “Левски”, ЦСКА и над 220 отбора, между които е и “Черногорец” (Ноевци). Въпреки, че в подписката не фигурира “Лудогорец”, шампионите официално с писмо подкрепиха провеждането на конгрес.

Сред исканията в подписката са извънредният конгрес да се проведе на 30 април от 11 часа в град София на национален стадион „Васил Левски“, сектор А (при отпаднала забрана за провеждане на масови мероприятия в зала 1 на Националния дворец на културата. Предложен е и дневен ред, съставен от 8 точки. В една от точките е записано освобождаване на президента на БФС Борислав Михайлов поради подадена от него оставка. В друга пък е предвиден избор на президент на БФС с мандат от четири години.

Виж също...

Loading...