Местен бизнес: Предприемчива дама от Трънско избра Брезник за отварянето на фризьорски салон

В периодичната рубрика “Местен бизнес” Zapadno.com представя на своите читатели различни местни бизнеси в региона, които предприемчиви хора развиват. В следващите редове ще стане дума за нов фризьорски салон, който отвори врати в град Брезник и неговата съдържателка.

Преди дни предприемчивата Росица Петрова откри свой фризьорски салон в центъра на града. Самата тя има над 20-годишен опит като фризьорка. В продължение на 15 години е имала салон и в центъра на София, но поради лични причини е трябвало да го затвори. Висшето си образование завършва като педагог, въпреки че никога не е работила в тази сфера. През 1998 година успешно изкарва курс за фризьор. Росица Петрова е от София, но след началото на пандемията от коронавируса COVID-19 се мести със семейството си да живее в трънското село Лялинци. Родословието й не е от този край, но нейна близка по семейна линия е от селото. Оттам идва и причината семейството да се премести в Трънско. “Миналата година март месец, когато обявиха пандемията, дойдохме в Лялинци, откъдето е свекърва ми. Отидохме там на спокойствие и за повече свобода, отколкото да си в София, с маските. То така стана, че си и останахме на това село. Ние се вписахме по настоящ адрес в Трънско.”, сподели Росица Петрова пред репортер на Zapadno.com.

Компактността на малкия град е сред причините да избере да продължи своята практика именно тук. На въпрос защо е избрала Брезник пред град Трън за своя салон, тя отговори: “Ами той е много раздвижен. Много млади хора съм виждала преди като само минавахме.”. Като месторабота и харесва повече да упражнява професията си в Брезник, вместо в столицата. “В големия град има от всичко по много, а в малкия град всичко е по-индивидуално. Всеки салон изглежда различно.”, каза още Росица Петрова. Конкуренцията в Брезник не я притеснява, тъй като тя е на принципа “има достатъчно за всеки”.

Фризьорският и салон носи името “Роас” и ще предлага на клиентите си, както традиционни и официални прически, така и индивидуални, по желание на клиента. В първите няколко дни на работа клиентите на новия фризьорски салон предпочитат да бъдат подстригвани с традиционни прически. Росица работи сама и на този етап не мисли да развива допълнителна дейност в салона. Обзавеждането на фризьорския салон пък е дело на семейството и.

Впечатленията на предприемчивата дама за Лялинци са, че селото е чудесно, китно и чисто. “Всички е много красиво там и просто зареждащо, вдъхновяващо.”, сподели още тя.

Снимки: Росица Петрова

Виж също...

Loading...