Автобусна спирка в Брезник показва красотата на морското дъно след като беше изрисувана от две дами

Част от стара автобусна спирка в град Брезник показва красотата на уличното изкуство. Спирката е изрисувана в началото на месец март, предаде репортер на Zapadno.com.

От две седмици погледите на влизащите в град Брезник и по-точно в местния квартал “Варош” са привличани от цветове. Еднообразният син цвят на спирката е заменен от мотив, показващ морското дъно. Авторите на рисунката са изобразили син кит, морска котка, две риби и множество водорасли.

Рисунката е дело на две млади момичета. По време на акцията по преобразяването са били забелязани от брезничанина Крум Крумов. В горната част на спирката се открояват имена, едното от които е Мира. Хората от квартала подкрепят инициативата по изрисуването на част от спирката.

Автобусни спирки са изрисувани с различни картини и по други краища на страната, като например Враца, Мездра, отсечката между невестинските села Рашка Гращица и Смоличано. В столицата на Панама всички обществени автобуси са оцветени с различни цветове или картини. Превозните средства дори имат и имена.

Виж също...

Loading...