Спешните медици в област Перник са реагирали на 368 повиквания за седмица, 76 човека с коронавируса са транспортирани с линейки

Продължава тенденцията на увеличаване на броя на заразените с коронавирусa COVID-19 в област Перник. През изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 368 повиквания на спешния телефон 112. През миналата седмица във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ са извършени 181 амбулаторни прегледа, информира пред медиите директорът на звеното доктор Валери Симеонов.

„Сериозно увеличаване имаме на транспортираните болни през седмицата – 175, от които 76 са заразени с коронавирус, което е с над 20 повече от предходната седмица. Добрата новина е, че нямаме заразени с COVID-19 в екипа, но все още имаме болни медици, които не са се завърнали на работа. Въпреки увеличаването на болните в областта, успяваме да се справим с дежурствата, но напрежението е голямо. През миналата седмица нашите екипи са се отзовали на 4 пътнотранспортни произшествия в региона, за щастие без тежко ранени. В момента разполагаме с предпазно облекло и дезинфектанти. Надеждата ни е с преминаването на учениците на обучение онлайн, да ограничим разпространението на пандемията и натискът върху нас да отслабне”, заяви доктор Симеонов.

Виж също...

Loading...