Около 30 жители с увреждания в Брезнишко гласуват на избори чрез подвижната секция

Обикновено на местни, парламентарни, президентски или европейски избори чрез подвижната избирателна секция в община Брезник гласуват 30 жители. Това каза за Zapadno.com секретарят на община Брезник Иван Борисов.

Подвижната избирателна секция ще бъде образувана и за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Чрез нея могат да гласуват хора с увреждания, на които състоянието им не позволява придвижване до съответната избирателна секция. Обикновено за избори около 30 жители от община Брезник гласуват чрез нея, като по-голямата част са в града, но има и такива от няколко брезнишки села.

Тази година ще се образува и още една подвижна избирателна секция, която ще е предназначена за лица, които са карантинирани и са заявили, че желаят да гласуват. Тази секция, която ще обслужва карантинираните лица, може да бъде съставена най-малко от трима члена. Досега членовете винаги са били най-малко пет в секция, но след изменения в закона числеността им може да е по-малка, отбеляза още секретарят на общинската администрация Иван Борисов.

Виж също...

Loading...