Унищожените овощни дървета край Брезник – акт на отмъщение или сплашване от бракониери

Все още не е ясно кой е унищожил овощните дървета край Брезник, които бяха отсечени в края на месец февруари тази година. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия и разследване по случая, съобщиха за Zapadno.com от Окръжна прокуратура-Перник.

По случая е образувано досъдебно производство още на 28 февруари, когато е съобщено за деянието. Към настоящия момент не е открит извършителя на деянието, но се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия, наред с действията по разследването. Като водеща версия самият пострадал сочи акт на отмъщение или сплашване от лица, които бракониерстват и с които в качеството си на председател на ловно-рибарското дружество в град Брезник е влизал в конфликтни ситуации, поясниха за Zapadno.com от прокуратурата.

В началото на месец март собственикът на унищожените овощни дървета каза в интервю пред bTV, че като председател на ловното дружество в Брезник е имал конфликт с местни бракониери в гората. Брезничани пък остро осъдиха посегателството срещу дърветата в овощната градина. Прочетете още по темата в публикацията: „Ябълките на раздора“ в Брезник: Какво предизвика вандалщината, която превърна плодни дръвчета в дървесина.

Виж също...

Loading...