Две маршрутни разписания по линията София – Брезник са предложени за прехвърляне след процедура

Две маршрутни разписания по автобусната линия София – Брезник са предложени за прехвърляне от квотата на Столична община в квотата на Община Брезник, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От постъпила в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ справка от Столична община за фактическото състояние по възлагане на автобусни линии от републиканската транспортна схема, става ясно че за разписанията по автобусна линия София – Брезник (през Божурище) няма сключен договор с превозвач за извършване на превози. Съгласно нормативно установения ред, в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ е внесено предложение от Областна администрация – София град за прехвърляне на две маршрутни разписания по автобусна линия София – Брезник от квотата на Столична община в квотата на Община Брезник. За да бъде утвърдена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предложената промяна предстои да бъде разгледана на заседание на комисията по републиканска транспортна схема, поясниха от ресорното министерство.

Казусът с линията между Брезник и София, през община Божурище, е от лятото на 2019 година. Тогава фирмата-превозвач, която от години извършаваше превози по линията, се отказа да извършва курсове от и до Брезник през общините Божурище и Сливница.

Виж също...

Loading...