Зимно изкуство в Брезник: Снежен човек като от приказка беше изваян от ръцете на брезничанка

От няколко дни официално е настъпил пролетният сезон, но обстановката в голяма част от страната по нищо не говори за това. Обилните снеговалежи затрупаха доста места, като в района на Брезник и Трън образуваха между 30 и 40 сантиметра снежна покривка, а на места в общините и до над половин метър. Снегът винаги събужда детските спомени на по-големите. Най-често го свързваме с направата на снежни човеци и спускане с шейни – нещо присъщо за всяко дете, но и не само. Точно такъв е случаят и при Милва Пенева от град Брезник, която използва снежното време, за да сътвори красота, предаде репортер на Zapadno.com.

В двора на къщата, в която Милва Пенева живее със семейството си, е изваян снежен човек като от зимна приказка. Шедьовърът на изкуството е направен от Милва Пенева и събужда радост и топли чувства във всеки, който е видял снежният човек. За него ни съобщи сестрата на брезничанката. “Тя по принцип е човек на изкуството. Не е известен творец, но има златни ръце. Била е дарител на читалището. Просто талант.”, разказа за Zapadno.com Елиза Спасова.

Снежният човек не наподобява определена личност или митичен герой. Образът му е измислен от неговия създател, но се доближава до доближава до някоя героиня от времето на Пушкин. Това поясни Елиза Спасова и добави, че сестра и е изработила цветно пано от капачки от бутилки.

След написаните редове нека се насладим на изкуството от сняг и капачки:

Снимки: Елиза Спасова

Виж също...

Loading...