Пожарникарите в област Перник се отзоваха на около 600 пожара за година, а над 50 са лъжливите повиквания

През 2020 година на територията на област Перник са възникнали близо 600 пожара. Пожарите са двойно по-малко в сравнение с 2019 година, когато броят им е бил 1 175, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пожарите с материални загуби, които огнеборците в област Перник са гасили през миналата година, са общо 164. Най-много са пожарите със загуби, възникнали след вследствие на късо електрическо съединение или 39 на брой. На второ място са пожарите със загуби, които са в процес на установяване – 37. Други 35 пожара са възникнали след технически неизправности, а още 28 са вследствие на небрежност при боравене с открит огън. При неправилно ползване на нагревателни уреди са възникнали 6 пожара, а при неправилно използване на отоплителни уреди – още 4 пожара. Регистрираните самозапалвания в областта са 4, а други 7 пожара са възникнали заради строителни неизправност. Един пожар е възникнал вследствие на детска игра. За цялата 2020 година няма регистрирани пожари със загуби, причинени от природни явления, с умисъл, от огневи работи, некачествени ремонти или от нарушени технологии.

Пожарите без материални загуби, на които служителите на службите в област Перник са се отзовали през 2020 година, наброяват общо 430. Загиналите при пожарите са двама души и още двама души са пострадалите. Пожарите, възникнали при катастрофи с превозни средства, са 18. Случаите на оказана техническа помощ от пожарникарите са 365. За цялата година огнеборците са реализирали 1 083 излизания. Лъжливите повиквания по линия на пожарната и аварийна безопасност са 52, а случаите на оказана помощ между отделните звена на службите по пожарна безопасност и защита на населението са 30.

Виж също...

Loading...