В общинските земеделски служби на Брезник и Трън ще се подават заявления за директни плащания чрез изготвен график

Във връзка със стартиралата кампания „Директни плащания” ‘2021 и с цел подобряване на административното обслужване на земеделските стопани и избягване концентрацията на много хора на едно място и в затворени помещения, предвид епидемиологичната обстановка в страната от Областна дирекция “Земеделие”-Перник напомнят, че всеки стопанин с активна регистрация в системата за електронни услуги на Държавен фонд „Земеделие“ може да въведе и изпрати към интегрираната система за администриране и контрол, електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва и пространствени данни за използваните от земеделците площи, съобщиха от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Информацията постъпва и се зарежда в интегрираната система за администриране и контрол заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

За всички земеделски стопани, които нямат възможност да подадат заявленията си за подпомагане по електронен път, ще бъде изготвен график за подаване на заявленията в съответната общинска служба по земеделие и в Областна дирекция „Земеделие“-Перник. Земеделските стопани могат да се запишат за включване в графика на определените за всяко звено електронни пощи и телефони.

Виж също...

Loading...