Актьор с трънска жилка е номиниран за най-престижния приз за млади творци в България – ВИДЕО

25-годишният актьор Александър Тонев има родословни корени от Трънско. Наскоро стана ясно, че актьорът е номиниран за наградата за полет в изкуството на името на Стоян Камбарев, предаде репортер на Zapadno.com.

Трънчани могат да се гордеят с това, че актьорът има трънска жилка. Неговият дядо – доктор Николай Николов е от град Трън, където живее в момента. Тази сутрин той е научил, че внукът му Александър Тонев е номиниран за приза. “Гордея се много и звъня първо на вас да го съобщя. Много се радвам и му пожелавам здраве, късмет и да спечели “Оскар”!”, каза доктор Николов. Дядото на младият актьор е известен сред трънчани със своята ферма с магарета, която се намира в живописна местност край града.

Наградата за полет в изкуството е най-престижният приз за млади творци в България. Наградата ще бъде връчена за 12-ти пореден път на 22-ри април в “Joy Station” в София. “Алек е фантастичен! Носи в себе си всичко, което трябва да има в един европейски топ актьор – освен талант, концетрирана енергия и харизма… той е прекрасен, скромен и отдаден, както на работата си, така на малката си дъщеричка Много го харесваме!!!”, съобщиха във Фейсбук от арт фондация “Стоян Камбарев”.

Специално за младия актьор е заснет кратък филм. Режисьор на филма е Крис Захариев, а оператор е Атанстас Шипков. Звук на терен и аудиото постпродукция са дело на Самуил Кабаков. Монтажът е направен от Данаил Колев. Продуцент на краткия филм е Деси Тенекеджиева/NOVA Film.

Вижте филма за актьора Александър Тонев във видеото:

Виж също...

Loading...