Община Брезник има 5 хиляди избиратели, повече от половината от тях са в града

Средно по 850 човека ще гласуват във всяка от избирателните секции в град Брезник на парламентарните избори на 4 април. На сайта на Общината са публикувани предварителни списъци, по които всеки може да провери къде ще гласува, научи Zapadno.com.

Всеки избирател може да изиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателния списък, допуснати спрямо него, с писмено заявление до кмета на общината. Заявлението се подава най-късно седем дни преди изборния ден.

Общо 5 104 са избирателите по списъците, които са достъпни на сайта на Община Брезник. 67 на сто от тях ще гласуват в четирите секции, които ще бъдат разкрити в града. Отделно са подвижните и други по-специфични секции.

В селата най-много избиратели се водят по списъка на село Ноевци – над 400. Повече от 100 са избирателите в секциите на Слаковци, Кошарево и Велковци. Сборната секция на Долна и Горна Секирна също надхвърля 100 човека по списък. Съседните села Станьовци и Душинци от своя страна събират заедно едва 32 човека. Също толкова избиратели (34) се събират общо на шестте села в противоположната част на общината – Красава, Озърновци, Брусник, Горни Романци, Завала и Ярославци. Но най-малко работа в изборния ден ще има в село Брезнишки извор, където заедно с хората от Кривонос, могат да се съберат максимум 21 гласа, колкото са избирателите по списък на двете села.

Виж също...

Loading...