Страсти на стадиона в Брезник: Прекратиха мача между “Чорни” и “Дружба” (Мещица), футболист е настанен в “Пирогов”

Неочаквано е завършил футболният двубой между отборите на “Чорни” (Брезник) и “Дружба” (Мещица). Мачът се е изиграл по-рано днес на стадиона в град Брезник, но впоследствие прекратен 80 минути след началото му, научи Zapadno.com.

До 80-та минута мачът е бил много коректен. При една ситуация става спречкване между състезателите на двата отбора. В това време футболист на гостуващия отбор от пернишкото село Мещица е бил легнал на земята. Тогава футболист на “Чорни” му скача “трупешката” с бутоните върху ръката, разказаха очевидци. Масово сбиване на терена е предизвикано след като играч от домакините удря състезател от гостуващия тим.

Голяма част от гледащите отстрани запалянковци нахлуват на терена. Отборът на “Дружба” (Мещица) е отказал да продължи играта и главният съдия е прекратил мача в 80-та минута. Предстои Областният съвет на БФС-Перник да излезе с решение за прекратения мач.

Междувременно информационният сайт Zapadno.com потърси за коментар участници от двата отбора. Николай Ангелов от домакинския отбор на “Чорни” (Брезник) сподели, че ситуацията е била нелепа. “Стана един проблем от техен груб фаул и така инстинктивна реакция на наши футболисти… Затова така се получи.”, каза Николай Ангелов и поясни, че футболисти на “Чорни” не са пострадали.

Председателят на футболен клуб “Дружба” (Мещица) Деян Станимиров каза, че един от футболистите на отбора е пострадал и е настанен в Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Николай Иванович Пирогов“ в София. “Много грозно беше това днес. Не съм очаквал такова нещо да се случи. Разочарован съм от това първенство.”, каза Деян Станимиров и добави, че се надява футболистът да е добре. Той очаква да станат ясни резултатите за състоянието на играча, но вероятно ще трябва да бъде гипсиран, за да се възстанови.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...