Църногорският манастир е част от музикален клип на младата певица Мария Стефанова – ВИДЕО

Кадри в музикален клип, който предстои да излезе скоро, са заснети в Църногорския манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. На фона на пролетно-зимните нюанси в манастирския двор беше разположен роял, на който свири младата певица Мария Стефанова, предаде репортер на Zapadno.com.

Мястото на Църногорския манастир е избрано от режисьора на клипа Мартин Балтаджиев. “Идеята беше на режисьора с когото работя – Мартин Балтаджиев който ме увери, че мястото е невероятно. Аз не бях посещавала манастира преди това и останах с прекрасни впечатления не само от мястото, но и от хората с които имах възможността да се запозная там.”, сподели певицата пред репортер на Zapadno.com. Мария Стефанова използва момента, за да благодари на братството на светата обител, както и на игумена архимандрит Никанор.

Църногорският манастир е предпочитано място за заснемане и на други продукции. Преди 2 години певецът Антонио Симеонов изпя “Убавото Стойне” в двора на манастира. През 2020 година шеф Андре Токев засне част от епизод на телевизионното предаване “Ловци на храна” в светата обител, където с духовник приготвиха супа. Манастирът е предпочитано място и за поклоннически туризъм.

Певицата Мария Стефанова е от Варна, но живее и учи в София. Занимава се с музика от 6-годишна. В началото се занимава с поп и джаз пеене, а през последните 10 години и с народно пеене. “Старая се песните които правя да съдържат в себе си автентичното, но и да са в съвременен вариант, за да са достъпни за хората в днешно време.”, каза Мария Стефанова. Печелила е призови места в конкурсите “Българин”, “С песните на Калинка Вълчева“ и други съревнования. Нейни песни могат да бъдат открити в интернет или да бъдат чути по повечето родни радиостанции. В момента учит в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в столицата. Винаги е харесвала природата и забележителностите в Шоплука. “За мен беше истинска радост и удоволствие да покажем малко от тях в новата песен.”, сподели още певицата.

По-рано днес се появиха кадри от новото видео, което е режисирано от Мартин Балтаджиев, оператори са Александър Вакадинов и Милен Цанков, фотограф е Анита Валентинова. Участие взимат Венци Андонов със своята гайда и Александър Донев, който свири на кавал. Музиката и аранжиментът са дело на Живко Желев. Песента от репертоара на известна българска народна певица от Добруджанската фолклорна област Калинка Вълчева.

Вижте част от кадрите на предстоящия музикален клип във видеото:

Снимки: Анита Валентинова

Виж също...

Loading...