Нова пекарна в Брезник – ново потвърждение, че градът е желано място за бизнес

Бизнес климатът в Брезник е благоприятен и това може да се види от всеки местен жител или гост на града. Само за последните няколко месеца на различни места в града се отвориха различни по вид обекти с търговска цел, забеляза Zapadno.com.

Последният новооткрит обект е пекарна от наложила се в град Перник местна верига. Пекарната предлага търсените от масовия клиент топли закуски, печива, но и сладкарски изделия. В началото на месец март брезничани се сдобиха с две нови места за разкрасяване – козметично студио с възможност за масажи и фризьорски салон. Двете места се поддържат от дами, които са от близки до Брезник села. Средата на месец декември 2020 година също беше белязана с откриването на нов обект – фотостудио. Само за няколко месеца студиото, което предлага и изработване на индивидуални сувенири, се наложи сред местните с доброто си обслужване и качество.

Миналата година, която също премина под знака на пандемията от коронавируса COVID-19, също бяха открити нови обекти в Брезник. Студио за маникюр отвори врати в началото на месец юни. В него брезничанката с лъчезарна усмивка посреща своите клиентки и ги изпраща още по-красиви. В началото на месец септември известна куриерска компания стъпи в града със собствен офис. Допреди това клиентите на логистичната фирма получаваха или изпращаха пратки от мобилен офис, който спираше на централния площад. В началото на града заработи и цех за пелети и дървен материал, който пернишка фирма откри и още в началото на работа бяха наети близо 10 човека от общината.

През 2020 година в малкия град се появи и нетрадиционно фотостудио за семейни коледни сесии. Младо семейство от София, което се установи временно в Брезник, направи тази стъпка и за краткото време на дейността на студиото, успя да зарадва множество клиенти.

Брезничани и гости на града с нетърпение очакват отварянето на ремонтираното култово заведение “Кръглата”. Дейностите по обновлението му стартираха още през лятото на миналата година и са пред приключване. Друга очаквана инвестиция е изграждането на фотоволтаичен парк в местността “Гледан”. Той ще осигури работа на няколко души.

Бизнесът няма как да се развива без съдействието от местната власт, а в Брезник това е налице. Наскоро за читателите на Zapadno.com кметът на Брезник Васил Узунов обяви, че инвестирането в общината от инвеститори е залегнато в управленската програма на местната власт. Прочетете още по темата в публикацията: Кметът на Брезник: Всеки, който е поискал да инвестира в общината е добре дошъл.

Виж също...

Loading...