Камъни паднаха по шосета в Трънско след преовлажняване на откоси, вследствие на снеготопенето

Снеготопенето предизвика свличания на камъни по платната за движения по част от пътните отсечки в община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

През последните няколко дни шофьори в пограничната община са свидетели на паднали на платното за движение камъни. Някои от проблемните райони се намират в отсечките Пенкьовци – Трекляно и Трън – Ломница.

В района на трънското село Пенкьовци, по третокласен път 637, е паднал камък с неголеми размери. Впоследствие камъкът е отстранен след обход на служители от Областно пътно управление-Перник. Движението в района не е било затруднено и се осъществява нормално. При обхода на отсечката по третокласния път не са установени паднали големи камъни на пътното платно.

От снеготопенето и дъждовете в планинските райони е възможно преовлажняване на откосите, което води до падане на камъни и поради това се извършват периодични обходи на трасетата, поясниха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Паднали камъни има и на платното за движение в отсечката между град Трън и Ждрелото на река Ерма. Част от платното за движение е временно затворено и обозначено с преграда.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...