Над 2 300 жители от област Перник подадоха предварително попълнени данъчни декларации за облагане на доходите

Общо 180 000 са постъпилите в Национална агенция за приходите предварително попълнени данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица. Това показват данните за периода 16 – 30 март, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на приходната агенция.

Към края на месец март предварително попълнените данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица от граждани от област Перник са 2 335. От средата на месеца приходната агенция пусна предварително попълнените данъчни декларации. Потребителите, които имат персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис, вече имат достъп до въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем, при отдаване на имот на юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“, данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране, получени суми от наложени платежи от продажби в Интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца. Преди да потвърдят попълнената декларация, е необходимо потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, съветват от Национална агенция за приходите.

Декларацията е предпочитана от над 90 % от гражданите, по данни на приходната агенция от миналата година, а до момента има над 1 милион издадени персонални кода. Всеки клиент на Национална агенция за приходите може да получи своя персонален идентификационен код безплатно от всеки офис на ведомството в страната, независимо от постоянния адрес, уточняват от приходната агенция.

Виж също...

Loading...