До дни в село Бусинци откриват мястото за срещи, споделяне на идеи и обучение на занаят

През този месец ще бъде открита Жълтата къща в трънското село Бусинци. В нея всеки ще може да сподели творчески идеи или усвои тънкостите на грънчарския занаят. Откриването е насрочено за 10 април в часовия интервал между 12 и 16:30 часа, съобщиха организаторите от форум “Бусинска сръчкотилница”.

На събитието желаещи ще могат да си направят изделие от глина, но за да бъдат спазени противоепидемичните мерки това ще се случи с предварително записване и определен час, уточнени с кореспонденция чрез Фейсбук страницата на форума. Между 12 и 14 човека ще могат да усвоят този занаят на откриването на Жълтата къща. “Ще имате възможност да се видите с Вики Бешлийска, да източите свое творение с помощта на Зари и да видите на живо ръчноточените и правени съдове и сувенири 🙂 Може да си източите – чаша за вино, халба, саксия, ваза, свещник, малка фруктиера, купичка. Ще ги декорирате и ангобирате сами по избрани от вас цветове. Зари ще ги изпече и ще можете да си ги вземете след две седмици.”, съобщиха от форум “Бусинска сръчкотилница” във Фейсбук.

Прочетете още по темата в публикацията: В село Бусинци обособяват място за срещи, споделяне на идеи и обучение на занаят, където всеки ще е добре дошъл.

Виж също...

Loading...