Бюлетини в Брезнишко се късат трудно, а гласуването на избиратели с подвижната урна приключи

Членове на секционни избирателни комисии в община Брезник са уведомили за трудно късане на отрязъка на бюлетини. Техническият проблем е установен в 5 – 6 секции в града и села на общината, каза за Zapadno.com секретарят на общинската администрация в Брезник Иван Борисов.

Въпреки появилата се трудност, бюлетините успяват да се скъсат правилно, така че да са валидни и избирателите да гласуват в тях. На предишни избори не се е случвал подобен технически проблем, свързан с бюлетините.

Гласоподавателите, които са заявили, че ще гласуват с подвижна избирателна секция, тъй като състоянието им не позволява придвижване до съответната избирателна комисия, са гласували. Само един от заявилите желание да гласуват с подвижната урна е отказал, тъй като здравословното му състояние се е влошило. Около 30 са избирателите от община Брезник, които са използвали тази възможност за упражняване на вот.

В една от градските секции на Брезник се провежда проучаване за нагласите на избирателите.

Към 16 часа в Районна избирателна комисия-Перник не са постъпвали сигнали за нарушения на изборния ден в секциите на територията на общините Брезник и Трън.

Виж също...

Loading...