Половината села в Брезнишко подават справки по интернет директно в Централната избирателна комисия

В 15 от селата на територията на община Брезник има интернет покритие. Представителите на местната власт по места са на разположение на членовете на секционните избирателни комисии през целия ден, а и след приключването му, предаде пернишкия телевизионен канал “Струма“.

В селата с интернет покритие могат да подават справки директно към Централната избирателна комисия. Секционните комисии в общината са имали на разположение телефонните номера на прокуратурата, полицията, Районната избирателна комисия и Община Брезник, което е позволявало директно коментиране на всеки казус. “Имаше проблеми с хора, които не са много наясно къде са, тъй като имат и настоящ адрес, и постоянен. Не са си подали по настоящ адрес, но им се иска да гласуват тук, което вече не е възможно, защото срокът изтече на 29 март. Имаше хора, някои застъпници се бяха опитали да гласуват на място, където нямат право да гласуват. Отново трябваше да правим справки и да им сочим в кои решения го пише, че не може.”, каза пред канал “Струма” секретарят на общинската администрация в Брезник Иван Борисов.

Друга интересна подробност за изборния процес в Брезнишко е, че в повечето от секциите работят млади хора. Това от своя страна е добре, но крие и рискове заради липсата на опит. “Ако в комисиите няма опитен поне един, а има такива комисии, може да ни изиграе лоша шега.”, сподели още Иван Борисов.

Виж също...

Loading...