Трън избра ГЕРБ, селата подкрепят досегашната власт, изключение са Ерул и Ломница със симпатия за БСП

Категоричната победа на досегашната власт в секциите от община Трън вече има ясно цифрово изражение в реален брой гласове, публикувани на страницата на Централната избирателна комисия.

Коалицията „ГЕРБ-СДС“ има смазваща преднина пред всички останали участници в изборите. Селата категорично са предпочели запазването на статуквото, показват данните от секционните комисии. Това се отнася и за секциите в училището на Трън, с изключение на една секция, в която „БСП за България“ е спечелила повече симпатии сред избирателите. В селата такова изключение виждаме единствено при Ерул, където 11 избиратели са предпочели червената партия, а едва 4 са гласували за листата с водач, който е с корени от близкото село Горна Секирна. Селото край Ждрелото на река Ерма – Ломница – също вярва в социалистическата идея и два пъти повече избиратели са подкрепили БСП, отколкото ГЕРБ.

ГЕРБ води убедително в сборните секции на повечето обезлюдени села. Там, където има повече избиратели, резултатите са по-разнородни.

От общо 1 060 действителни гласове в секциите в училището в Трън, само 57 са гласували с машина. Сред машинните гласове няма нито един недействителен вот. Докато при хартиените бюлетини са допуснати 73 анулирани гласове.

В секциите в училището 47 човека са гласували персонално за Десислав Банков, като са избрали преференция за неговия номер в листата на ВМРО. 66 човека са предпочели именно Ташко Минков от листата на БСП. Гласове за Минков идват и от селата, като например в сборната секция на Филиповци са го избрали 11 човека – толкова, колкото са го предпочели и в Зелениград.

Лидерът на листата на „Републиканци за България“, който в началото на кампанията съобщи, че корените му са от трънското село Слишовци, не е получил нито един глас в неговото село. Водачът на листата на ДПС, която е от Трън, също отбелязва много скромни резултати в родната си община.

Виж също...

Loading...