Брезнишка фирма, засегната от временните противоепидемични мерки, получава близо 700 лева помощ

690 лева и 70 стотинки безвъзмездна финансова помощ ще получи фирма от град Брезник. Средствата са част от 4 077 045 лева и 34 стотинки, които се отпускат на 299 фирми, засегнати от временните противоепидемични мерки, въведени заради пандемията коронавируса COVID-19, научи Zapadno.com.

Помощта ще получи брезнишката фирма “БРЕЗНИК ДЖИМ” ЕООД. Фирмата има предмет на дейност в различни сфери. Тя стопанисва и фитнес залата, която се намира в сграда на спортния комплекс на Брезник. Фитнес залите са сред бизнесите, които временно преустановиха своята дейност от 22 март след издадена заповед от властите.

Одобрените кандидати за подпомагане с оборотен капитал, засегнати от временните противоепидемични мерки, сред които е фирмата от град Брезник, са длъжни да представят отчет за използваните средства през модула  „Комуникация с УО“ на Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз в България. Срокът, в който кандидатите могат да използват получената подкрепа (да извършат допустимите разходи) е 3 месеца от датата на предоставяне на безвъзмездната финансова помощ. В рамките на един месец след този срок дружествата трябва да се отчетат за използваните средства, поясниха от пресцентъра на Национална агенция за приходите и отбелязаха, че ако не бъде подаден отчет предприятията ще трябва да възстановят средствата.

Виж също...

Loading...