След изборната подкрепа: Брезник с пари от бюджета, пак ще има ремонт в “Света Петка” и храмове в селата

„Продължаваме да подпомагаме общините. Това е една от политиките ни и се надявам тя да продължи и за в бъдеще“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 6,554 милиона лева, като 131,9 хиляди лева от тях са за ремонтни дейности на четири храма в общините Брезник и Земен и 6,4 милиона лева са за общините Гърмен, Велинград и Перник, съобщиха от правителствената информационна служба.

В хода на заседанието бяха предоставени и още 131,9 хиляди лева на Българската православна църква – Българска патриаршия. Средствата ще бъдат вложени в строително-ремонтни дейности на храм „Света Петка“ в град Брезник с цел възстановяване на килийното училище към храма и за реставрация на храма в брезнишкото село Долни Романци. Част от финансовата подкрепа ще бъде и за довършителни дейности на храм „Свети Иван Рилски“ в брезнишкото село Гърло.

Прочетете още по темата в публикацията: Празничен ден в град Брезник: Храм “Света Петка” посреща с обновена визия и новости – СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...