Държавните горски стопанства в Брезник и Трън ще залесят 4 декара с черен бор за Седмицата на гората

Общо 4 декара контейнерни фиданки от черен бор ще залесят служители на териториалните поделения на държавните горски стопанства в Брезник и Трън. Дейностите са предвидени за 15 април, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Залесяването ще се извърши на територията на “Държавно горско стопанство-Сливница”. Служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” ще залесят 2 декара с контейнерни фиданки от черен бор. Техни колеги от “Държавно горско стопанство-Трън” ще залесят още 2 декара от същия вид фиданки. Контейнерните фиданки се захващат по-добре отколкото тези, които са с гол корен.

Общо 150 декара горски площи в районите на „Държавно ловно стопанство-Дикчан”, „Държавно горско стопанство-Дупница” и „Държавно горско стопанство-Сливница” поеха ангажимент да залесят служителите от всички териториални поделения и централата на Югозападното държавно предприятие тази пролет. Инициативата е по повод Седмицата на гората и 10-годишния юбилей от създаване на предприятието, поясниха от пресцентъра на ведомството.

Предвидено е и традиционно залесяване с фиданки в лесопарка на Бърдото. Дейностите по залесяване ще се извършат от служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър

Виж също...

Loading...