Брезничанката Кристияна Генадиева с международен успех и 2-ро място в олимпиада, организирана от Санктпетербургския държавен университет

Небивал успех за Брезник и огромен успех за България, постигна възпитаничката на езиковата школа към народно читалище “Просвещение-1870” Кристияна Генадиева. На провелата се през 2020 година Международна онлайн олимпиада – едно мащабно съревнование в сферата на руския език като чужд, организирана от изключително престижния Санктпетербургски държавен университет, Кристияна спечели 2-ро място, съобщи за читателите на Zapadno.com Кънчо Атанасов.

На Международната олимпиада са участвали повече от девет хиляди и петстотин чужденци от 147 страни. Само най-добрите от най-добрите, сред които е и нашето момиче, получават награди и подаръци като възможност да се явят безплатно на международния изпит по руски език като чужд TORFL, а също така и да получат допълнителен бал при постъпване в Санктпетербургския държавен университет. Висшето учебно заведение е сред най-големите и най-старите университети в Русия. В него се учат над 29 хиляди студенти, а преподавателският състав е над 4 хиляди души. В състава на университетския учебно-научен комплекс влизат 19 специални факултета и 13 научноизследователски института. Възпитаници на Санктпетербургския държавен университет са Николай Гогол, Дмитрий Лихачов, Михаил Ломонпсов, както и президентът на Руската Федерация – Владимир Путин, добави Кънчо Атанасов.

Снимка: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...