В. “Телеграф”: Извънземни емигрирали в Брезнишко, където изготвяли карта на съзвездието Орион

Днешният брой на вестник “Телеграф” гръмна със заглавието “Извънземни правят карта на Орион в Брезник”. Публикацията разказва за древния храм-кладенец край брезнишкото село Гърло, както и за мистериите, свързани с него, прочете Zapadno.com.

Извънземни емигрирали преди 50 века – 5 000 години, в чукарите край село Гърло до Брезник, Пернишко и оставили следи в кладенец, който има аналог само в Месопотамия, твърдят уфолози, пише печатното издание. Родната археоложка Димитрина Митова-Джонова, която е направила най-подробните проучвания на местността, пък изказва теорията, че кладенецът е дело на древни шумери, които три хиляди години преди Христа се преселват (или са били принудени) на запад от Месопотамия и попадат по нашите земи, както и на остров Сиракуза.

В брезнишкото село Гърло градежът на кладенеца наистина е впечатляващ и е като огромен древен храм. Димитрина Митова-Джонова преди време изказва теорията, че това е най-древният градеж по нашите земи. Там има най-различни странни неща, които съвременната наука не може да обясни, което пък дава множество поводи на именно уфолозите да изградят своите теории, пише вестник “Телеграф”. Има две ниши, за които се смята, че са били част от древна обсерватория и през тях са наблюдавани звездите и луната. На един камък пък има странен символ, който е като звездната карта на съзвездие Орион, пише още изданието в четивото за любителите на мистерии. А за любителите на науката и доказуемите факти: bTV представи репортаж на тема „Какви загадки пази древният храм-кладенец до село Гърло?“.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...