Над 10 хиляди души в област Перник са имунизирани срещу коронавируса COVID-19, 1/4 от тях са с втора ваксина

Към 12 април общият брой ваксинирани лица в област Перник е 10 190 души, съобщиха от Регионална здравна инспекция-Перник във връзка с изпълнение на националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

Ваксинираните с първа доза са 7 999 души, а с втора доза – 2 191 души. От Регионална здравна инспекция-Перник предоставят на общопрактикуващите лекари в областта ваксини срещу COVID-19. Те ще разполагат и с ваксината на BioNTech/Pfizer. Желаещите да бъдат ваксинирани могат да се обръщат към личните си лекари за определяне на дата и час за поставяне на ваксина. При затруднения, свързани с ваксинирането гражданите могат да се обръщат за информация към Регионалната здравна инспекция.

“Нека всички заедно да се включим в процеса на ваксиниране, за да бъде ограничено разпространението на COVID-19 в България!”, апелираха от Регионална здравна инспекция-Перник.

Прочетете още по темата в публикацията: Ваксинационният кабинет в Брезник спира имунизирането с AstraZeneka, докато излезе ясна позиция за ваксината.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...