Председателят на Общински съвет-Брезник не е част от новата група съветници на БСП

В новосформираната група с общински съветници от БСП в състава на Общински съвет-Брезник не е включен председателят на местния парламент Иван Тинков, който е активен член от левицата, предаде репортер на Zapadno.com.

На редовното заседание на Общински съвет-Брезник през месец март 2021 година председателят Иван Тинков информира присъстващите съветници и представители на администрацията, че вече е структурирана група с общински съветници на БСП. Групата е структурирана по надлежния ред. Това се случи след политически скандал в края на месец февруари 2021 година, когато съпартийците му отправиха обвинения, срещу които председателят представи документи като доказателства. Прочетете още по темата в публикацията: Политически страсти в Брезник: Изключиха председателя на Общинския съвет от групата съветници на БСП.

Оказва се, че Иван Тинков, който е член на БСП, не фигурира в групата общински съветници от левицата в състава на Общински съвет-Брезник. Името му не е вписано в решението за съставянето на групата, каза той пред Zapadno.com. Тинков поясни, че на този етап няма коментар за ситуацията, но може би ще я коментира в скоро време.

Иван Тинков посочи, че по време на предизборната кампания е агитирал за подкрепа на кандидат-депутата от БСП за област Перник Евдокия Асенова. “Не е публична тайна и аз не го криех. През цялото време на кампанията работих в полза на Евдокия Асенова. Тези гласове, които тя ги има, са от мене.”, отбеляза Тинков. Коментарът му за изборния резултат на БСП се припокрива с казаното наскоро от кмета на Перник Станислав Владимиров. “Това беше предизвестена катастрофа на база именно на тия разцепления, които се получиха и по места, и на централно ниво. Говорим и за политиката, която води госпожа Венета Петрова и лично не одобрявам, но това си е нейно право на политика. Моето право е да и опонирам.”, каза Иван Тинков и добави, че подкрепя искането на Областния съвет на БСП-Перник за оставката на Корнелия Нинова като председател на партията столетница. Изненадата за него е високата избирателната активност на парламентарните избори.

Виж също...

Loading...