Ремонтират пътна отсечка между Брезник и София, дейностите трябва да приключат до пролетта на 2022 година

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски обсъди с кмета на Божурище Георги Димов ремонта на близо 20 километра от третокласния път Делян – Златуша – Гурмазово – Пожарево. Отсечката е важна пътна артерия в общината, съобщиха от пресцентъра на пътната агенция.

В момента в участъка се извършва разчистване на сервитута, премахване на излишна растителност и изкопаване на излишни земни маси, които са етап от предвидените строителни дейности. Ремонтът включва подобряване на отводняването, възстановяване на пътната конструкция, подмяна на асфалтовите пластове, поставяне на нови ограничителни системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Ще се възстанови и състоянието на съоръженията в целия участък. Ремонните работи са възложени на пътноподдържащото дружество, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по Закона за обществени поръчки за текущо и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Софийска област. Прогнозният срок за завършване на ремонта е 30 май 2022 година.

Третокласният път 638 започва от района на град Брезник и завършва в град Божурище. Той е важна връзка за брезничани, които пътуват до столицата през Божурище.

Виж също...

Loading...