Брезник получава около 9 хиляди лева за образование и социализация на деца

Близо 9 хиляди лева ще бъдат преведени по бюджета на Община Брезник за тази година. Средствата са за финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст, научи Zapadno.com.

Само две Общини в област Перник получават средства за обхванатите деца в задължителното предучилищно образование. Брезник е едната от тези две администрации, а одобрените средства са 8 912 лева. Парите се предоставят по бюджета на Общината от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности, гласи правителствено постановление от 1 април 2021 година.

Средствата са предвидени за обучението на деца, обхванати в задължителното предучилищно образование, за които местната власт е създала необходимите условия за това. На 23 октомври 2020 година Общински съвет-Брезник прие решение, свързано със създаване юто на необходимите условия за осъществяване на задължителното предучилищно образование на такива деца.

С предоставянето на финансиране на обхванатите в задължителното предучилищно образование деца, навършили 4-годишна възраст, ще им бъдат осигурени образование и социализация в ранна детска възраст, което е от съществено значение за развитието на ключовите компетенции, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...