Лекарите са обидени от думите на семейството, което избра домашно лечение за трънчанин в ковид-регистъра

Пациентът от трънското село Богойна, който е постъпил в Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести “Проф. Иван Киров” в София, е бил с коронавируса COVID-19. Това е показал направеният му тест след постъпване в болничното заведение, каза пред репортер на Zapadno.com изпълнителният директор на Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести “Проф. Иван Киров” професор доктор Татяна Червенякова.

Тестът на човека за коронавирус е направен в референтната лаборатория и е с положителен резултат. Няма как резултатът да бъде скрит. Пациентът е трябвало да бъде настанен в ковид отделение, но е бил сам в друго помещение. Това е обяснено на съпругата му и дори е било предложено да бъде с него като придружител в ковид отделението, въпреки че не е такава практиката с пациенти с коронавируса. Това поясни професор доктор Татяна Червенякова и добави, че е обидена на коментара на сина на пациента, тъй като в болницата са направили повече отколкото е трябвало.

Прочетете още по темата в публикацията: Син на жител от Трънско: Искаха да вкарат баща ми в ковид отделение без да е болен от коронавируса.

Виж също...

Loading...