Благотворителност за екопътеката край река Ерма – събират пари за парапети по част от трасето

Благотворителна кампания е подета от рибарник “Трън” край Ждрелото на река Ерма в пограничната община, научи Zapadno.com.

Целта на кампанията е да се съберат средства, с които да се заплати за труд за монтиране на парапети и стълби по екопътеката. Спомагателните съоръжения ще бъдат монтирани в района на екопътеката, преминаващ край трънското село Богойна и рибарника. “Ще го направим с подръчни материали и в същото време да има нещо, на което да се подпре човек. За труд ще хванем момчета от Трън, защото аз сам не мога да го направя това нещо. Това ще е за удобството на хората. Така по този начин пък хората сами участват в това и е като обратна връзка. Тези, които са минали оттам, оставят нещо и за другите.”, сподели Мартин Томов от рибарника. Събраната сума до момента е около 100 лева.

За лятото на 2020 година бе предвиден козметичен ремонт на екопътеката при Ждрелото на река Ерма с участието на представители на Община Трън и любители-туристи. Прочетете още по темата в публикацията: Козметичен ремонт на екопътеката при Ждрелото на река Ерма ще се прави от кметски наместници, общинари и любители-туристи.

Виж също...

Loading...