Читалището в село Сопица стартира благотворителна кампания за ремонт на салона, залите и клуба

Народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица стартира благотворителна кампания за ремонт на читалищния салон, научи Zapadno.com.

“Приятели имаме нужда от финансова помощ нека всеки един от вас който има сопичка жилка и не само и възможност да помогне за възраждането на едно забравено средище (читалището) в нашето село. Нека си възобновим клуба, салона и залите в нашето местно читалище, то е за нас.”, съобщиха от читалището във Фейсбук.

Читалището е кандидатства по проект за ремонт, но отпуснатата сума не е достатъчна за ремонта. “Приятели в тези времена на пандемия децата самодейци към читалището не спряха да творят макар и при тази ситуация, те никога дори и за миг не отсъстваха от заниманията, репетициите и игрите, да им дадем шанс за едно по добро място за тяхното израстване и развитие. Нека покажем, че в тези тежки времена милеем за нашето село и за нашето читалище, което се посещава от 14 самодееца на възраст от 5 до 20-годишна възраст от село Сопица.”, добавиха от читалището.

Дарения за ремонта се набират чрез разкрита за целта банкова сметка, която може да видите на следващия ред.

IBAN – BG56STSA93000027859034

Допълнителна информация за кампанията може да бъде предоставена на телефон 0887 426 258

Снимка: народно читалище “Светлина-1932”

Виж също...

Loading...