До края на месеца ловци от Брезнишко и Трънско могат да се запишат за турнир по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг“

На 15 и 16 май ще се проведат полуфиналните турнири  по ловна стрелба в дисциплината  „Спортинг“ за Купата на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” през 2021 година. Крайният срок за записване за участие е 30 април. Финалът е на 5 юни на стрелбищния комплекс в град Казанлък. Припомняме, че през миналата година състезанието не се състоя поради извънредната ситуация в страната, предизвикана от пандемията от COVID-19, съобщиха от Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”.

Основната цел на организираното от Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” състезание е да се повиши интересът на ловците към турнирите по ловна стрелба, чрез които се повишава квалификацията на ловците, за да провеждат те успешни и безопасни ловни излети. В дисциплината „Спортинг“ се организират европейски и световни първенства, но това не е толкова академична стрелба, за да бъде олимпийска дисциплина. „Спортингът“ е по разчупен, по близък до реалните мишени – пернат дивеч. Паничките имитират този лов, като се изтрелват отлитащи и долитащи, успоредни и напречни, ниски и високи. Позициите всеки път се сменят, докато при „Скийт“ и „Трап“ са точно установени и паничките летят с една и съща скорост, под един и същи ъгъл.

За Зона 1 полуфиналът за Югозападна България на е 15 май в стрелбищен комплекс в село Иваняне, област София. Официалната тренировка ще е на 14 май. Зоната обхваща следните 41 ловно-рибарски сдружения. Това са София-запад, София-изток, София-север, София-юг, Перник, Радомир, Трън, Благоевград, Дупница, Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански, Кресна, Струмяни, Якоруда, Кюстендил, Пазарджик, Батак, Велинград, Панагюрище, Пещера, Септември, Брезник, Ихтиман, Пирдоп, Самоков, Ардино, Асеновград, Брезово, Карлово, Първомай, Хисар, Смолян, Девин, Доспат, Славейно, Хвойна, Казанка, Казанлък и Отбрана 2005.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...