Къде отсядат туристите в Трънско – имат избор между 3 места за настаняване със законна регистрация

В цяло Трънско останаха само 3 адреса с общо 4 обекта с валидна регистрация за настаняване на туристи. Това показва справка в Националния туристически регистър. Той се поддържа от Министерството на туризма на база издадените от кмета на Трън заповеди за категоризация (регистрация). Без такава действаща заповед, функционирането им е извън закона.

Така 2 бунгала във село Банкя с общо 4 стаи и леглова база за 8 човека могат да поемат туристическия поток в пограничната община. В началото на пролетно-летния сезон редовни документи да приемат посетители имат и стаите за гости в село Врабча. Със своите 3 стаи и седем легла, Врабча отстъпва по капацитет единствено на Ловна резиденция Парамун, която има 4 стаи с общ капацитет от 8 легла.

Справката в Националния туристически регистър показва още, че с прекратени удостоверения за настаняване на туристи са места в селата Бусинци и Горочевци, които са разполагали с общо 33 легла. Регистрациите на местата за настаняване в Горочевци са прекратени през 2019 година, а на това в Бусинци – през миналата година. Хотелът в центъра на град Трън няма активно удостоверение за регистрация, като последното такова е било със срок до 17 юни 2020 година.

Виж също...

Loading...