За пътя Сливница – Брезник: Може би до месец ще има ремонт според поредното обещание пред протестиращи

Ремонт на пътната отсечка, която представлява най-краткият път между Сливница и Брезник ще започне може би до края на следващия месец. Това уклончиво ориентировъчно уточнение даде директорът на Областното пътно управление-София инженер Румен Сачански в репортаж на bTV по повод поредния граждански протест с искане в най-кратки срокове да започне ремонт на пътя.

При откриването на обновена зала в град Сливница преди седем години премиерът Бойко Борисов обещава рехабилитация на проблемния участък. И до днес ремонт и нов асфалт няма. „Преди три години, когато правихме протест, когато разбраха от кметството, че ще протестираме, запълниха дупките с чакъл“, разказва Атанас Ловшинов, жител на едно от потърпевшите села. По думите на протестиращите от селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита положението с пътя е бедствено и трябват спешни мерки. Заплашват, че ако не им се обърне внимание, ще блокират намиращата се в близост автомагистрала „Европа“.

Директорът на Пътното управление обясни пред телевизионната камера, че през 2019 година пътят е включен в програмата за основен ремонт. Тогава е стартирала обществена поръчка и вече е избран изпълнител на тази дейност. Но работата не може да започне, докато не бъде определена фирма, която да осъществява надзора, а този избор все още не е направен.

Прочетете още по темата в публикациите: Лошото състояние на пътя между общините Брезник и Сливница принуди фирма за пътнически превози да закрие курсовете за София и Правителството отпусна 61 320 лева за ремонт на част от пътя, който свързва общините Брезник, Сливница и Костинброд.

Кадър: bTV

Виж също...

Loading...