В Брезник асфалтираха около кръстовището на улиците „Георги Бунджулов“ и „Ангел Коцелянов“

Ремонтни дейности по едно от най-оживените кръстовища в град Брезник бяха извършени през днешния ден. По време на дейностите екип на полицията се включи с регулиране на движението на моторни превозни средства, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонтът на пътна настилка се извърши в района на кръстовището на улиците „Георги Ив. Бунджулов“ и „Ангел Коцелянов“ в града. Двете улици частично съвпадат с републиканските пътища второкласен път 63 в отсечката Перник – Трън и третокласен път 811 в отсечката Сливница – Брезник – “Пали лула”. За поддържането на трасета от републиканската пътна мрежа в град Брезник отговаря Областно пътно управление-Перник. Ремонтните дейности по тях се изпълняват от пътноподдържащата фирма, с която Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по Закона за обществени поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Перник, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на пътното ведомство.

В момента се ремонтира 11-километров участък от път второкласен път 63 от входа на град Брезник до отбивката за село Ребро. Дейностите включват изкърпване на 5 000 квадратни метра асфалтова настилка и изсичане на 4 000 квадратни метра храсти и млада гора. Предвижда се ремонтът по второкласния път да завърши в средата на месец май, ако времето позволява. Прочетете още по темата в публикацията: По 6 пътни участъка в Брезнишко и Трънско ще се извършат текущ ремонт и поддържане.

Работите в 10-километров участък от третокласния път 811 в отсечката Сливница – Брезник от село Арзан до село Слаковци приключиха на 16 април. Изкърпени са около 30 хиляди квадратни метра асфалтова настилка и е подобрено отводняването.

Виж също...

Loading...