Близо 10 човека в Брезнишко са се възползвали от услугата за изозване на строителни отпадъци

От средата на 2020 година до момента 10 човека в община Брезник са избрали да изхвърлят строителните си отпадъци чрез предоставената от общинската администрация услуга за наемане на контейнери, предаде репортер на Zapadno.com. Тази информация съобщават от Община Брезник и се подготвят да приложат още нововъведения за улеснение на гражданите.

Възможността за извозване на строителни отпадъци беше въведена от Община Брезник през миналата година. Чрез нея желаещите могат да наемат контейнер, като имат избор какъв да е обема на съда, който им се предоставя. Наемът на контейнера е фиксиран, а за извозването на строителните отпадъци има цена на километър, в зависимост от разстоянието от мястото на събиране на боклука до депото в столичния квартал “Враждебна”.

Най-предпочитан от хората е контейнерът с обем 5 кубически метра, но в администрацията са постъпвали запитвания и за чували за строителни отпадъци. Интересът към чувалите е и причината Общината да предложи допълнение към Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги. Според допълнението ще бъде създадена услугата транспортиране на строителни отпадъци в чували с вместимост до 30 килограма с цена 3 лева за брой. Прочетете още по темата в публикацията: Нова услуга за Брезник ще цели предотвратяване на изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет.

Виж също...

Loading...