Пътят до Билинския манастир засега няма одобрено финансиране, ще бъде настлан с чакъл

Изграждането на пътя от брезнишкото село Билинци до Билинския манастир “Свети Архангел Михаил” очаква одобрение на финансиране за дейностите, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

В края на месец февруари тази година символично беше дадено началото на дейностите по изграждане на път до манастира над село Билинци. Прочетете още по темата в публикацията: Всеки може да посети Билинския манастир, а кога ще стане пътят и колко ще струва – още не може да се каже.

Към днешна дата има издадено разрешение от главния архитект на Община Брезник за строително-ремонтни дейности на траен горски път от Билинци до манастира в обхвата на „Държавно горско стопанство-Брезник”. Очаква се министърът на земеделието, храните и горите да одобри финансирането на дейностите, след което ще бъде подписан договор с фирмата изпълнител на проекта и ще стартира ремонтът на пътя, поясниха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Пътят ще е стабилизиран и покрит с трошено-каменна настилка. Предвижда се да бъдат изградени канавки и водоотвеждащи съоръжения. Проектът е включен в инвестиционната програма на Югозападното държавно предприятие за 2021 година, като финансирането е със средства от фонд „Инвестиции в горите”.

Виж също...

Loading...