В Брезнишко няма проблем с извозването на битови отпадъци, но контейнерите вече преливат

Сметоизвозването в община Брезник се извършва по график и няма възникнали проблеми с камионите, които изсипват контейнерите, увериха пред репортер на Zapadno.com от общинската администрация.

От началото на месец април в малките населени места на община Брезник вече се наблюдава тенденцията по завръщане на хората към родните им къщи и вили. След есенно-зимния период временно пребиваващите в селата стартираха с дейностите по почистване на къщи и дворове. Тези дейности генерират повече отпадъци, с които пък се пълнят контейнерите и пространствата около тях. Машините за сметоизвозване продължават да транспортират боклука до Регионалното депо за битови отпадъци в Перник, поясниха за Zapadno.com от Община Брезник.

През 2020 година няколко пъти възникнаха проблеми с камионите, които извозват битовите отпадъци в Брезнишко. Това предизвика вълна от недоволство от страна на жители и гости на общината. В края на миналата година местната власт предложи увеличение на таксата за сметосъбиране и сметоизвозване. Прочетете още в публикацията: Кметът на Брезник: „Не мога да разбера тези, които искат да им се чисти всяка седмица“, проблемите с боклука продължават, такса смет се вдига.

Виж също...

Loading...