Църногорският манастир над Гигинци отбелязва 5-годишнина от пристигането на чудотворна икона

Църногорският манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци ще отбележи 5 години от интронизацията на иконата на Пресвета Богородица Всецарица, съобщи за Zapadno.com игуменът на светата обител архимандрит Никанор.

На 7 и 8 май в Църногорската света обител ще бъде празнувана петгодишнината с всенощно бдение и литургия. На Светли петък (7 май) от 19:00 часа ще започне всенощно бдение за иконата на Пресвета Богородица Всецарица. На Светла събота (8 май) от 9:00 часа ще бъде отслужена архиерейска света литургия.

Копие на чудотворната икона на Божията Майка “Всецарица” се намира в Църногорския манастир над село Гигинци от 2 май 2016 година. Оригиналът е в съборния храм на Ватопедския манастир в Света гора. Образът на Божията Майка “Всецарица” (“Пантанаса”- на гръцки език) има удивителната способност и специалната благодат от Бога да помага на страдащи от злокачествени заболявания, на измъчвани от нечисти сили, а напоследък и от наркотични зависимости. За този особен дар и на копия на иконата свидетелстват много изцеления, станали в Гърция, Русия, България и другаде, обичайно последвали след прочитане на молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона “Всецарица”.

Виж също...

Loading...