Брезничанин почиства пътеки на Бърдото и рисува схеми с маршрутите за разходка

Бърдото е сред предпочитаните места за отдих на брезничани и гости на град Брезник. Множество алеи, пътеки и горски пътища помагат за разходка сред природата. Има и брезничани, за които Бърдото лежи на сърцето. Сред тях е Славчо Михайлов, за който поддържането на пътеки е хоби, предаде репортер на Zapadno.com.

От няколко години Славчо Михайлов прочиства растителност, паднали клони или изхвърлени отпадъци от алеи и пътеки на Бърдото. За прочистването на обраслата растителност си помага с овощарска ножица, малка секира и трион. Освен с това начинание той се е захванал да рисува схеми с маршрутите за разходка. Брезничанинът не претендира за точност или професионализъм в своите схеми, но ги прави с желание. “Като дете съм ходил по пътеки, които са обрасли и рекох да ги възстановя. Тази последната пътека, която я направих е нова. Тя е за далечната минерална вода.”, сподели за Zapadno.com Славчо Михайлов.

Той е скромен човек и не е предлагал на местната власт своите схеми, които биха били полезни за посетителите на Бърдото. Единствената трибуна, която използва за популяризиране на схемите е социалната мрежа Фейсбук. Почти всеки ден Славчо Михайлов се разхожда сред природата над град Брезник. Наблюденията са му, че все повече отпадъци изхвърлят посетителите на Бърдото.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Славчо Михайлов

Виж също...

Loading...