Граждани подадоха половин милион данъчни декларации, над 85 % от тях са подадени по интернет

Успешно приключи данъчна кампания за физическите лица. Над половин милион данъчни декларации от граждани са подадени към 17 часа на 5 май, сочат данните на Национална агенция за приходите. Над 85 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код на Национална агенция за приходите или електронен подпис, съобщиха от пресцентъра на приходното ведомство.

От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (така наречения виртуален POS) и чрез физическите POS терминали, в офисите на Национална агенция за приходите са платени над 100 милиона лева без такси. От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част (над 70 %) от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които Национална агенция за приходите предложи за втори път тази година, като средното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната агенция.

„Отчитаме много успешна данъчна кампания. Благодаря на колегите в Национална агенция за приходите за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок. Продължаваме с развитието на електронните услуги, за да продължим да улесняваме данъкоплатците”, каза директорът на „Обслужване“ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.

Виж също...

Loading...