Зрелостник от училището в Брезник ще бъде подпомогнат с финансова помощ от местната власт

Еднократна финансова помощ ще бъде отпусната на абитуриент от средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Решението за отпускането на средствата е на Общински съвет-Брезник и беше прието на заседанието, което се проведе на 23 април, предаде репортер на Zapadno.com.

Ежегодно местната власт на Брезник подпомага абитуриенти в нужда. Тази година е взето решението да бъде подпомогнат един зрелостник от брезнишката гимназия. Мотивът е, че родителите на детето са трайно безработни. “Оставихме на сесия на Общинския съвет да уточним сумата, с която бихме могли да помогнем на детето. С 11 гласа “за” се допусна до разглеждане на сесия на Общинския съвет, а господин Тинков пое ангажимента да ни каже каква е сумата, която точно остава за такива случаи, за помагане.”, каза общинският съветник Венета Петрова преди разглеждане на докладната за отпускане на еднократна финансова помощ.

Председателят на Общинския съвет Иван Тинков отговори, че до момента на заседанието няма информация за точната сума, която е в параграфа за обезщетения и помощи по решение. Той пое ангажимент, когато има информация за точната сума за обезщетения по решение на Общинския съвет да уведоми лично общинските съветници.

По време на сесията общинските съветници се обединиха около сумата от 400 лева, която да бъде отпусната на зрелостника. Кметът на община Брезник трябва да извърши необходимата процедура за отпускане на средствата.

Виж също...

Loading...