Семействата в Лялинци ще трябва да платят по 100 лева, ако искат да са вързани към селската вода

100 лева е сумата, която ще се събира от семейства в трънското село Лялинци. Това е решено на провелото се на 1 май общо събрание във връзка с водоснабдяването на населеното място.

В края на месец април читателите на Zapadno.com научиха как трънско село прави ВиК-самоорганизация, избира собствени инкасатори и планира цялостен ремонт на мрежата. Лялинци е сред малкото села в Трънско, в което местните са се заели с поддръжката на водопровода. За повече публичност в земляческата Фейсбук група на селото публикуваха информация за провелото се на 1 май събрание. На събранието местните са запознати от касиера на селото, че през 2020 година от 34 къщи са събрани общо 450 лева за вода. “Сумата е изразходвана изцяло по няколко пера описани подробно в отчетната книга.”, отбелязват от селото.

Ремонтът на централният водопровод в населеното място, който местните плануват, ще се извърши на етапи. Събранието е излязло и с единодушно решение да се събират по 100 лева от семейство за дейностите покрай ремонта. Парите ще се събират до края на месец май, а семейство, което не заплати сумата няма да бъде включвано към селската вода.

В ревизионната комисия участва и общинският съветник от Общински съвет-Трън Ташко Минков, който също живее в селото.

Снимка: Лялинци

Виж също...

Loading...