Библиотеката в Брезник обогати фонда си със 115 нови книги чрез програма за съвременни центрове за четене и информираност

Библиотеката към брезнишкото народно читалище „Просвещение-1870” обогати фонда си със 115 тома нова литература, съобщи за Zapadno.com главният библиотекар Емилия Първанова.

Новата литература е на обща стойност 1 492 лева и е закупена по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” чиято цел е да осигури финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да повиши интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и информация.

Закупената литература е съобразена с интересите и потребностите на читателите на библиотеката – художествена литература за деца и възрастни – учебна литература, научни и научно –популярни издания. С предимство са включени и произведения от български автори, поясни главният библиотекар Емилия Първанова.

Библиотеката в Брезник разполага с библиотечен фонд от 70 100 тома библиотечни единици. Потребителите на библиотеката годишно наброяват около 380, като освен ползване на библиотечни материали, голяма част от тях ползват библиотечни услуги като писмени и устни справки, информационно търсене, библиографски консултации, интернет, копирни услуги. Библиотеката предлага на своите потребители и обучение в умения за ползване на информационни технологии, социални мрежи, търсене на информация в интернет.

Снимки: народно читалище “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...